lördag 25 april 2009

Pustervik


Orkar du inte kasta sten så kan du dricka öl. Eller gå på teater. Eller både och! En av Pusterviks stora fördelar är dess utbredda variation. Här kan du både äta lunch, dricka kaffe, klubba, öla och, viktigast av allt: gå på teater. I dessa tider vill vi inte tvingas välja, istället vill vi ha allt. Detta har Pustervik varit smarta nog att inse. Därför kan du exempelvis gå på lunchteater, där du serveras lunch tillsammans med en teaterupplevelse.

Pustervik har ett enormt utbud av olika former av scenkonst, med en stor variation eftersom de som gästspelsscen besöks av vitt skilda grupper. Pustervik spelar gärna nutida verk som ställer frågor om samtiden, vilket kan locka dig som vill veta varför det var livsfarliga glasbitar i Kronfågelns kyckling. Eller dig som helt enkelt känner ett engagemang för något utanför dig själv. Själva såg vi ”Fem gånger Gud” av Jonas Hassen Khemiri, vilken var helt fantastisk. Den innehöll allt man kan begära av en teaterföreställning: den var rolig men samtidigt allvarlig, skickligt spelad och det tog inte många minuter förrän vi var totalt inne i den. 

Pustervik deltar i diverse kulturevenemang, bland annat HBT-festivalen och Kulturnatta där de ett år klädde in alla fönster på en av sidorna på Folkets hus i filt, för att spela upp ett ljusspel på. Värt att notera att fönsterna är 80 till antalet... Ytterligare värt att notera: detta utfördes av endast en person.

I vilket fall som helst, vi älskar Pustervik och det gör ni också. Just nu spelas ”Blodsbröllop”, en pjäs av Federico García Lorca. Pusterviks producent Monica Mission ville även tipsa om ”No Tears for Queers” som spelas i höst. 

Ps. Mikael Persbrandt har spelat här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar