lördag 25 april 2009

Aktör & Vänner


Aktör & vänner ligger precis bredvid Masthuggsteatern och har funnits sedan 1998, men de bytte namn 2008 till det nuvarande, från att ha hetat endast Aktör. Det är en väldigt experimentell teater och det kanske är på grund av detta som de har en yngre åldersgrupp än andra teatrar. Något för oss alltså. Vi har dessutom bevis, utanför teatern satt det massa unga och coola människor på marken och käkade mat. Man vill helt enkelt stå utanför Aktör & Vänner.

Teatern är väldigt nytänkande och arbetar mycket med scenografin. Frida Mellbin, producent, beskriver Aktör & Vänner som en slags plattform och knytpunkt där konstnärliga människor ständigt springer ut och in genom dörren (både bokstavligt och bildligt talat). Under intervjun berättade Frida om en föreställning där publiken hade fått klättra runt i en djungelliknande miljö (ja, de bygger faktiskt upp detta på scenen!) och senare fått adoptera en liten kackerlacka som de fick bära runt i en liten bur. Då hon uttalade ordet kackerlacka hördes det ett dovt kvidande från kackerlacksfobikerns Anna-Marias håll.

Det ballaste är att du här sätter priset själv. Nästan ingen har dock mage och mod nog att gå in gratis. Men om du är mycket, mycket fattig så är detta teatern för dig. Är du däremot nervös och blyg så kan situationen då du ska bedöma deras värde bli jobbig. En bra riktlinje är att betala cirka en procent av din nettolön. Vi tycker iallafall att det är en fin fin fin tanke att alla, oavsett ekonomi, ska ha möjlighet att ta del av teater.

Och förresten, Leif Pagrotsky har varit här! Hur coolt är inte det?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar